Bröstlyft

Om brösthuden är lös och hänger kan den ofta fyllas ut med bröstimplantat på ett estetiskt vackert sätt. Ibland kan man behöva göra en operation där överskottshuden tas bort genom ett bröstlyft. Vid ett bröstlyft har man även möjlighet att lyfta upp bröstvårtorna om man tycker att de sitter lågt på brösten.
Jag kombinerar ofta operationen bröstlyft med bröstimplantat för att återskapa en ofta saknad volym upptill i övre polen av brösten. Implantaten behöver här inte vara särskilt stora utan mer som en liten utfyllnad för att få ett nätt, lite mer rundat resultat. Ibland väljer jag efter patientens önskemål större implantat för att få en mer uttalad effekt. Om brösten är tunga tar jag ofta även bort en del bröstvävnad vid lyftet genom en mindre bröstförminskning för bästa estetiska resultat.
Som patient är det bra att inför konsultationen fråga sig om man gör operationen för att få en bättre form på brösten (oftast med mindre implantat) eller för att få en förstoring av brösten (då passar större implantat bättre).

Bröstlyft i kombination med bröstimplantat är en tacksam operation och patienterna blir ofta mycket nöjda. Efter operationen känner man att brösten ser piggare och ungdomligare ut, sitter bättre på plats på kroppen i naket och att det är lättare att få brösten att sitta bra i en bh. Patienterna uppskattar också att brösten återfår en fyllighet upptill.
Om brösten hänger mycket och ligger an mot bröstkorgen upplevs operationen bröstlyft som en befrielse där besvär med fukt, eksem och kanske till och med svampväxt under brösten försvinner.
Du är välkommen att boka en konsultation med mig via denna länk.

Vid varje konsultation så är målet och utmaningen att förstå kvinnan som sitter framför mig. Att förstå vilka bröst just hon önskar sig.

Konsultationen,

Inför en bröstoperation träffas vi på mottagningen på en konsultation. Konsultationen är ett viktigt möte mellan oss där vi pratar om vilket resultat du önskar och vi går tillsammans igenom dina förutsättningar. Om du önskar implantat så får du prova ut vilka du ska ha och jag hjälper och guidar dig. Jag går igenom hur du förbereder dig för operationen, hur operationen går till, vad som sker efter operationen och vilket resultat du kan förvänta dig. Konsultationen är det som lägger grunden till att du ska bli nöjd med resultatet, så det är viktigt både för dig och mig att den blir riktigt bra.
Konsultationen ska ske utan stress och med tillräckligt med tid avsatt för att vi ska hinna gå igenom allting och för att du ska få svar på alla dina frågor. Om tiden ändå inte räcker till så kan vi ses igen och jag finns även tillgänglig för frågor på mejl och telefon.

Om bröstlyft

Vid ett bröstlyft tas överskottshud och ibland även bröstvävnad bort för att höja upp brösten och bröstvårtorna på kroppen och för att få en stramare och tajtare känsla på brösten.
Operationen kan ske på olika sätt beroende på hur mycket hud som ska tas bort och beroende på var hudöverskottet sitter.

När du är vaken vilar du ut på ditt patientrum.

Bröstlyft

Den vanligaste typen av bröstlyft är den där man framför allt tar bort hud från bröstens undersidor ovanför bröstvecken. Samtidigt höjer man upp bröstvårtornas position genom att förflytta dem uppåt mot övre, mittersta delen av bröstet. Ärren efter operationen blir runt vårtgården, från vårtgården ned till bröstvecket och i bröstvecket.

Man har med denna operation möjlighet att ta bort stora mängder hud och även vid behov bröstvävnad.
Dessutom så kan bröstvårtan förflyttas upp på bröstet mer eller mindre och avståndet mellan vårtgård och bröstveck kan ökas så att man får en större underpol.

Bröstlyft med ärr runt

Ibland så är överskottet av hud framför allt lokaliserat mitt på bröstet ovan bröstvecket. Man kan då undvika ärr i bröstvecket och endast ta bort hud runt och nedanför vårtgården.
Tekniken innebär begränsningar genom att överskottshud mot mitten av bröstkorgen och ut mot sidorna inte kan tas bort.

Utsikt från kliniken.

Bröstlyft med

Om överskottet av hud mest är mitt på brösten runt vårtgården så kan man göra ett lyft med ärr endast runt vårtgården.

Det förutsätter att avståndet från vårtgården till bröstvecket är tillräckligt långt då man inte kan öka avståndet under operationen. Bara små mängder hud kan tas bort med denna teknik.

Efter

Direkt efter bröstoperationen är det viktigt att du kommer igång. Personalen hjälper dig efter några timmar att komma på benen, gå på toaletten och ta kortare promenader.
Du bjuds på kaffe, juice, smörgåsar och så småningom även mat. Du vaknar med en bh som är kupad och formad efter brösten. Bh:n motverkar svullnad och ger ett skönt stöd. Ha bh:n på dig dygnet runt första veckan efter operationen och ta av den när du duschar. Vi pratar sedan vilken bh som är bäst för dig vid kommande återbesök och över mejlen och telefon.
Om du önskar så sover du en natt på kliniken och blir då omhändertagen av sjuksköterska. Det går även bra att gå hem ca 4-5 timmar efter operationen.

Första återbesöket sker efter ca 7-10 dagar varvid tejpen på ärren byts ut. Ärren är då under god läkning och kommer se lite knöliga ut på grund av flera lager stygn under hudytan som håller ihop såret. Stygnens funktion är att hålla ihop sårkanterna så att ärren läker så fint som möjligt. Stygnen tas upp av kroppen och försvinner av sig själva.
De följande veckorna ska du fortsätta ta promenader och pendla lätt med armarna. Du ska röra dig lagom mycket. Inga tunga lyft och inga ryckiga rörelser de första två veckorna efter operationen.
Andra återbesöket sker efter 3-6 månader då vi träffas för att titta på resultatet.
Läs mer om hela resan på vår klinik här.

Efter operation vaknar du på postop. Några timmar senare får du komma till ditt rum.

Boka Bröstkonsultation